Hoe speel je spellen via Lakka?

Stap 01: Formatteer je sd-kaart


We installeren Lakka op een lege micro-sd-kaart via het NOOBS-image. Formatteer eerst de kaart door SD Formatter te downloaden van magpi.cc/2A030Ei. Klik op ‘For Windows’ of ‘For Mac’ afhankelijk van je machine.

Stap 02: Download NOOBS


Aanvaard de algemene voorwaarden, installeer SD Formatter en start het programma. Verzeker je ervan dat de schijfletter overeenkomt met die van je micro-sd-kaart en klik op Format. Surf nu naar raspberrypi.org/downloads en klik op het icoontje van NOOBS. Klik op ‘Download ZIP’ en kies een directory om het bestand in op te slaan.

Stap 03: Steek de micro-sd-kaart in de Pi

Pak het zip-bestand uit en sleep alle bestanden in de uitgepakte NOOBS-directory naar de micro-sd-kaart. Koppel de kaart daarna veilig af en steek ze in je Pi voordat je die op de stroom aansluit. Als je het scherm van NOOBS ziet, klik dan op het icoontje voor wifi-netwerken.

Stap 04: Installeer Lakka


Selecteer je draadloze netwerk en voer je wachtwoord in met het toetsenbord. Daarna verschijnt een lijst van besturingssystemen. Selecteer hierin Lakka en klik op het Install-icoontje. NOOBS downloadt en installeert dan Lakka. Klik op OK wanneer dat voltooid is.

Stap 05: Verbind opnieuw


Navigeer met de cursortoetsen naar het menu van Lakka, druk op Enter om het te selecteren en dan Backspace ( ← ) om terug te gaan. Stel opnieuw je draadloos netwerk in door Wi-Fi te selecteren in het menu Settings, je netwerk te kiezen en je wachtwoord in te voeren.