Stap 06: Vind een ROM


Nu is het tijd om een spel te vinden en te spelen. Laten we starten met een klassieker van 1981: Super Tank. Surf naar mamedev.org/roms op je computer en klik op Super Tank om het te downloaden. MAME-spellen moeten gezipt zijn, dus pak het zip-bestand niet uit.

Stap 07: Kopieer het naar Lakka


Als je Raspberry Pi en je computer op hetzelfde netwerk zijn aangesloten, ga je op je Pi in het menu Settings van Lakka naar Services. Selecteer ‘SAMBA Enable’ en schakel het in door op Enter te drukken.

Stap 08: Vind de directory


Lakka verschijnt nu normaal in de linkerkolom van de bestandsbeheerder van je computer (Explorer in Windows of Finder in macOS). Indien niet, ga dan naar het hoofdmenu van Lakka op je Raspberry Pi, kies Information en bekijk het ip-adres. Typ dat in de bestandsbeheerder op je pc in, in de vorm \IPADRES.

Stap 09: Speel het spel


Open de directory Lakka op je computer en kopieer je gezipt spel naar de folder ROMS. Ga nu in het Lakka-menu op je Pi naar ‘Load Content’. Klik erop voordat je ‘Load Archive’ selecteert. Kies ‘Arcade (MAME)’ als de emulator en geniet daarna van het spel.

Zit je vast?

Dan is het de moeite waard om eens bij de Lakka-forums langs te gaan voor wat vriendelijke hulp en advies: magpi.cc/2jbCRdC.

Je hebt nodig

  • Pc of mac
  • Lege micro-sd-kaart
  • SD Formatter
  • NOOBS-image
  • Een spel-ROM