Op donderdag 12 september verschijnt de tiende Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al verzendkostenvrij te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).
 

De Raspberry Pi heeft op enkele jaren tijd zijn plaats in de wereld van de makers verdiend. Twee jaar geleden won onze favoriete minicomputer al de prestigieuze MacRobert Award van de Royal Academy of Engineering. Sinds kort prijkt de Pi zelfs op een Britse postzegel. Hoe cool is dat! De Britten zijn met reden trots op dit knap staaltje van engineering.

De Raspberry Pi 4 is de nieuwste telg in de familie, waarmee we je vorig nummer al lieten kennismaken. Deze keer gaan we er dieper op in: in ons dossier lees je alles over wat er nodig was om het nieuwe bordje te maken, hoe de prestaties van de Pi 4 zich vergelijken met die van zijn voorgangers en wat er nieuw is in Raspbian Buster. En als je onmiddellijk aan de slag wilt met je nieuwe Pi, kan dat met onze snelstartgids die we een update gegeven hebben.

Dat er zich al een tijdje Pi’s aan boord van het internationale ruimtestation bevinden, wist je waarschijnlijk al — het bekende Astro Pi-project. In ons hoofdartikel laten we allerlei andere projecten zien die iets met de ruimte te maken hebben. Van een camera om de maan te fotograferen tot een grondstation voor satellieten en een lancering van een Pi in een high-altitude balloon, voor ruimteliefhebbers is er genoeg leuks te doen.

Uiteraard hebben we zoals elke keer ook vele aardse praktijkartikelen en projecten voor je klaarstaan. Van een hologrammachine en tv-muur tot de ‘Sluipwegwijzer’. Veel plezier ermee!


Abonnement
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.

Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!