Op dinsdag 14 januari verschijnt de twaalfde Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).


De Raspberry Pi 4 is klein, stil en krachtig, heeft twee hdmi-uitgangen, ethernet, wifi en bluetooth — allemaal ideale eigenschappen voor een mediacenter.

Vergeleken met zijn voorgangers heeft de Raspberry Pi 4 niet alleen een krachtiger processor, maar ook meer RAM. Er is nog een belangrijk verschil: de Raspberry Pi 4 ondersteunt 4K-video. Sluit het processorbordje op een 4K-beeldscherm aan en je kunt onmiddellijk video in hoge kwaliteit beginnen te streamen.

In ons dossier van nummer 12 leggen we je dan ook in detail uit hoe je de ultieme 4K-thuisbioscoop maakt met een Raspberry Pi 4 en Kodi. Het is een praktisch project waar je veel plezier aan zult beleven.

Scratch 3 is ondertussen al een tijdje beschikbaar voor de Raspberry Pi. De ideale gelegenheid om te leren programmeren in deze gebruiksvriendelijke visuele programmeertaal. Ontdek zelf in dit nummer hoe eenvoudig het is om een racespel te bouwen waarbij je stuurt door je Raspberry Pi in je handen te kantelen. En uiteraard lees je ook het vervolg van onze series over games programmeren in PICO-8 en een robot bouwen.

Verder hebben we ook heel praktische artikelen, van speels (hoe tover je een tv om tot een tafelblad voor rollenspellen), over cool (hoe maak je van meerdere Raspberry Pi’s een computercluster) tot serieus (hoe gebruik je je Raspberry Pi als wetenschappelijk instrument voor nauwkeurige lichtmetingen). Voor elk weer wat wils dus!

Abonnement
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem nu een MagPi-jaarabonnement!

Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!