Python-API

Nu het is tijd om verder te gaan met de voorbeeldcode in Python:
 
$ python
>>> from papirus import Papirus
>>> screen = Papirus([rotation = 0])
 
Zo staat het in de handleiding, maar dit werkt niet. U moet de vierkante haken weglaten of geen parameter meegeven, dus:
 
>>> screen = Papirus()
>>> screen = Papirus(rotation = 0)
 
Als in de voorbeeldcode iets tussen vierkante haakjes staat, betekent dat dat het gaat om optionele parameters. U kunt die weglaten en dan worden de default-waarden gebruikt. Als u wel een parameter wilt meegeven, doet u dat zonder de vierkante haakjes in te typen. Ervaren Python-programmeurs weten dat waarschijnlijk wel, maar voor nieuwelingen kan het behoorlijk verwarrend zijn.

Een afbeelding weergeven

Maak eerst een zwart/wit-bitmap aan (de resolutie van het scherm is 264 × 176 pixels). Met Python kunt u die dan als volgt weergeven:
 
>>> from papirus import PapirusImage
>>> image = PapirusImage(rotation = 0)
>>> image.write('/home/pi/elektor-labs-approved.bmp’)
 
 

Foto’s maken en vasthouden

Als u een Pi Camera op uw systeem hebt, kunt u die gebruiken om foto’s te maken en weer te geven. Omdat het een eInkt-display is, blijft het plaatje op het display staan, als de Pi wordt uitgeschakeld. U kunt het display zelfs van de HAT afhalen, zonder het kwijt te raken. Is dat niet gaaf?

Conclusie

De PaPiRus is een uitbreidingskaart (HAT) voor de Raspberry Pi die ePaper-technologie toegankelijk wil maken voor iedereen. Omdat het een 100% open source-product is, kan de geïnteresseerde gebruiker in detail bestuderen hoe het een en ander werkt. De documentatie is behoorlijk goed, en bespreekt veel achtergronden, maar is wel verspreid over verschillende websites. Het is jammer dat de drukknoppen een beetje in de weg zitten voor het display. Dat zou gemakkelijk op te lossen zijn, door connector CN1 een halve millimeter op te schuiven. Maar de PaPiRus HAT is een heel leuke kit om mee te experimenteren.