Op donderdag 8 november verschijnt de vijfde Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al verzendkostenvrij te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).

Kunstmatige intelligentie of AI was vroeger een zaak van universiteiten en grote bedrijven. Maar meer en meer zie je AI ook in doe-het-zelfprojecten verschijnen. De technologie is dankzij allerlei opensourcesoftware steeds gemakkelijker te gebruiken. In ons dossier tonen we je dat AI voor iedereen toegankelijk is. Een robot die lijnen volgt, beeldherkenning, spraakherkenning, je bouwt het allemaal eenvoudig in je Pi in.

In ons hoofdartikel leggen we je uit hoe je je huis beveiligt. We zetten een cameranetwerk op met motionEyeOS, we plaatsen sensoren in de deurlijsten en we bouwen een Amazon Dash-knop om tot een IoT-deurbel.

Uiteraard tref je in deze nieuwe MagPi ook weer talloze verrassende projecten en praktijkartikelen aan. Zo vind je weer twee nieuwe artikelen in onze serie over spelletjes programmeren met Pygame Zero en besteden we aandacht aan een eekhoorncafé, een ruimteweerstation en Nemo-Pi.
 
Verder lees je in MagPi natuurlijk weer interessante tests (onder andere van de Raspberry Pi PoE HAT), het laatste Raspberry Pi-nieuws en informatie over de activiteiten van CoderDojo Nederland en CoderDojo Belgium. Benieuwd naar de volledige de inhoud? Bekijk dan de inhoudsopgave (PDF).

Abonnement
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement  en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.
 
Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!