Op donderdag 10 januari verschijnt de zesde Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al verzendkostenvrij te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).

We openen dit nummer van MagPi met een interview met Eben Upton, waarin de medeoprichter van de Raspberry Pi Foundation uitlegt hoe het educatieve aspect van de minicomputer heeft bijgedragen tot zijn succes. Hij hint in het interview ook naar hoe een opvolger van de Raspberry Pi 3B+ er zou uitzien.

Ondertussen heeft de 3B+ een kleiner en goedkoper zusje gekregen: de Raspberry Pi 3A+, voor wie voldoende heeft aan minder RAM en minder usb-poorten en geen ethernet nodig heeft. We werpen een eerste blik op dit nieuwe model.

Verder tonen we nog hoe je een laptop maakt van je Pi en hoe je het meeste haalt uit de cameramodule. En voor de absolute beginner nemen we even een stapje terug in de Raspberry Pi snelstartgids.

Uiteraard tref je in deze nieuwe MagPi ook weer talloze verrassende projecten en praktijkartikelen aan. Zo leer je het klassieke spelletje Space Invaders programmeren met Pygame Zero, je slimme meter uitlezen en live tv kijken op je Pi met de TV HAT.
 
Verder lees je in MagPi natuurlijk weer interessante tests, het laatste Raspberry Pi-nieuws en informatie over de activiteiten van CoderDojo.

Abonnement
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem een MagPi-jaarabonnement en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W kit t.w.v. € 22,95.

Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!