Op donderdag 10 september verschijnt de veertiende Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).

Het coronavirus is de wereld nog niet uit. Waarschijnlijk zit je ook wanneer je dit leest nog altijd vooral binnen. Je zou van de nood een deugd kunnen maken en een groter project met de Raspberry Pi kunnen aanpakken. We hebben er verschillende in dit nieuwe nummer van MagPi. Alleen al met ons dossier over magische spiegels kun je heel wat dagen thuis vullen. Daarvoor hoef je zelfs niet te timmeren of te zagen: een fotolijstje van Ikea is al voldoende voor een eenvoudige magische spiegel.

Misschien is dit ook een goed moment om wat elektronica te leren? In ons hoofdartikel gidsen we je door de basis van elektronica op de Raspberry Pi. Na dit artikel is die gpio-header geen magisch onderdeel van je Raspberry Pi meer, maar sluit je er als een volleerd elektronicus leds en drukknoppen op aan. Voor je het weet maak je je eigen elektronische gadgets met de Raspberry Pi.

Ook tussen de praktische artikelen zitten deze keer enkele pittige projecten waar je wel even zoet mee bent. Zo is de Hex-A-Pad een geweldig project om te maken: een stijlvolle, capacitieve aanraaksensor om geluiden te activeren, inclusief leds en midi-aansturing.

Verder leer je hoe je veilig je Raspberry Pi 4 overklokt en hebben we een groepstest van thermische behuizingen om je Raspberry Pi zo koel mogelijk te houden. We tonen je uiteraard ook weer allerlei projecten uit de community, waaronder een grote NeoPixel-ledspiegel, een robot en een audioradar.

Abonnement
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem nu een MagPi-jaarabonnement!

Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!