De Raspberry Pi Foundation heeft twee nieuwe officiële apparaten uitgebracht voor de Raspberry Pi: enerzijds een toetsenbord dat ook als hub dient en anderzijds een muis. Beide zijn speciaal voor gebruik met de Raspberry Pi ontworpen.

Het officiële Raspberry Pi-toetsenbord is een volledig toetsenbord met 79 toetsen dat je via een USB-type-A-naar-type-B-kabel aansluit.

Op de achterkant van het toetsenbord vind je nog eens drie USB-type-A-poorten, die van het toetsenbord dus ook een hub maken. Ideaal om extra usb-apparaten aan te sluiten, zoals de nieuwe muis.

Rood en wit

Het hoogkwalitatieve toetsenbord is ergonomisch en past netjes op je tafelblad. Het is wit met rode accenten, wat past bij de officiële behuizing en andere producten voor de Raspberry Pi.

De officiële muis (eveneens in rood en wit) is een optische muis met drie knoppen en een scrollwieltje. Je verbindt het eveneens met je Raspberry Pi via een USB-type-A-connector. Beide apparaten verbind je met een draad in plaats van Bluetooth. Dat maakt het eenvoudiger om ze te configureren en je dient je ook geen zorgen te maken over batterijen.

Beide apparaten zijn binnenkort te koop.