Op donderdag 12 maart verschijnt de dertiende Nederlandse MagPi. In de Elektor Store is het blad nu al te bestellen. Abonnees ontvangen hun tijdschrift vanzelfsprekend automatisch in hun brievenbus en nog voordat het blad in de winkel ligt (afhankelijk van locatie).

Velen van ons zijn opgegroeid met een Commodore 64, Amiga, Atari ST of ZX Spectrum. Het is dan ook niet zo verrassend dat retrocomputing zo populair is. In een tijd waarin computers steeds ingewikkelder worden, is het verfrissend om nog eens met hun voorgangers te werken. Nieuwer is niet altijd beter en computers van veertig jaar oud kunnen ons nog veel leren.

De Raspberry Pi 4 heeft voldoende rekenkracht en geheugen om zo goed als elke vintage computer te emuleren. Op die manier herbeleef je heel eenvoudig de gloriejaren van de computers, kun je de gameklassiekers herontdekken en leer je ook nog heel wat over computers. In ons dossier over retrocomputing gaan we daar dieper op in.

Voor liefhebbers van vintage computers hebben we nog meer artikelen in dit nummer: je leest hoe de legendarische ZX Spectrum met de hulp van de Raspberry Pi Zero een revival krijgt, hoe je van je Raspberry Pi een retrospelconsole maakt met Lakka en zelfs hoe je een printplaatje maakt om je vintage computer internettoegang te geven.

Ook de moeite waard is ons hoofdartikel over thermische tests van de Raspberry Pi 4. En uiteraard lees je in dit nummer ook het vervolg van onze serie over robots bouwen: je voegt een camera toe aan je robot en je laat die zelfs autonoom navigeren. Onze serie over games programmeren in PICO-8 loopt helaas ten einde: in het laatste artikel in deze serie werk je je game af. Publiceer je je eigen game? Laat het ons weten!

Abonnement
Elke editie van MagPi automatisch in je brievenbus? Neem nu een MagPi-jaarabonnement!

Volg ons
Blijf op de hoogte. Volg MagPi ook op Facebook en Twitter!