Toen de Raspberry Pi 4 werd gelanceerd, kreeg je voor het eerst de keuze uit meerdere hoeveelheden RAM: 1 GB, 2 GB en 4 GB. Dankzij de dalende prijzen van RAM gaat de Raspberry Pi 4 met 1 GB RAM nu met pensioen. De Raspberry Pi 4 met 2 GB RAM is nu het nieuwe instapmodel van de familie.

De Raspberry Pi 4 met 2 GB RAM ondergaat ook een prijsverlaging: de prijs komt nu overeen met de aanbevolen verkoopprijs van 35 dollar van het vroegere model van 1 GB. Nieuwkomers die het instapmodel kopen, krijgen dus zonder meerkosten de dubbele hoeveelheid RAM.

Aanzienlijk soepeler instapmodel

De overstap van 1 GB naar 2 GB biedt veel meer mogelijkheden: de extra RAM maakt het gebruik van de Raspberry Pi aanzienlijk soepeler, vooral voor multitaskers die graag meerdere programma’s tegelijk willen laten draaien. Degenen die meerdere beeldschermen in hoge resolutie gebruiken, kunnen meer geheugen aan de grafische processor toewijzen, terwijl de cpu nog altijd voldoende RAM heeft.

Het assortiment van de Raspberry Pi 4 bestaat nu dus uit slechts twee modellen: met 2 GB RAM (nu € 39,95), geschikt voor de meeste gebruikers, en met 4 GB RAM (nu € 59,95), beter voor power users en zware multitaskers.